Sivut

12 joulukuuta 2010

Rakkaudesta ruokaan!

Eilisessä merkinnässäni kerroin lempiruoistani ja satuin mainitsemaan epäilyttävän kuuloisen vihreän kanakeiton. Tiedän, se kuulostaa joltakin mitä noidat keittelivät mustissa rautapadoissaan 200 vuotta sitten myrkyttääkseen kyläläisiä tai jonkun hullun kasvisruokaintoilijan (joka kuitenkin syö kanaa..) muhennokselta, mutta tosiasiassa se on äärimmäisen hyvää! Tässä siis ohje, että pääsette itse kokemaan sen maukkuuden ;)
guacamole

Ainekset:

1 sipuli 
n. 500g kanasuikaleita (naturel)
n 1l ruokakermaa
purkillinen guacamolea (Pirkka)
½ kanaliemikuutio
ripaus valkopippuria

Tee näin:

Pilko sipuli pieniksi paloiksi ja kuullota se öljyssä. Lisää kanasuikaleet ja paista ne kypsiksi. Siirrä ainekset kattilaan. (Huom! Tämän kaiken voi alusta alkain tehdä kattilassa.)
 Lisää kermat, kanaliemikuutio ja keitä noin 5 minuuttia. Lopuksi lisää guacamole (ensin vain noin ½ ja maista) sekä pieni ripaus valkopippuria. Kiehauta.

1 kommentti: